Home  /  Contact  /  Links  /  Sitemap

oudervereniging Tilburg

De oudervereniging uit Tilburg stelt zich voor.

Hallo,

wij zijn de leden van de oudervereniging (OV) van De Spreekhoorn in Tilburg. De OV is een vereniging van en voor alle ouders/verzorgers van de leerlingen die onderwijs krijgen op De Spreekhoorn. De OV bestaat uit een groep enthousiaste ouders die praktische ondersteuning  biedt bij de organisatie van schoolactiviteiten. De OV vormt verder een schakel tussen ouders en het schoolteam.

Wat doet de OV?
De OV helpt de leerkrachten bij de uitvoering van: het sinterklaasfeest, de kerstviering, carnaval, Pasen, de sportdag en het afscheidscadeau van groep 8.
De hulp varieert van het versieren van de gangen tot aanschaffen en uitdelen van versnaperingen. We krijg hierbij hulp van ouders, die hiervoor uitgenodigd worden middels een brief. Alle activiteiten vinden plaats tijdens schooltijd.

De ouderbijdrage
De kosten die voortvloeien uit alle activiteiten worden vergoed uit de ouderbijdrage. Het beheer van deze ouderbijdrage, die wij jaarlijks aan u vragen, valt onder de OV. Dit jaar bedraagt de ouderbijdrage €17,50. Ieder schooljaar krijgen de ouders een brief met het verzoek om de ouderbijdrage over te maken of een machtiging af te geven.

Hoe kunt u ons bereiken?
De OV vergadert bijna iedere maand, de data kunt u op de schoolkalender vinden. De vergaderingen zijn op maandag van 13.30 uur tot maximaal einde schooltijd. Ouders zijn altijd welkom om deze vergaderingen bij te wonen. Daarnaast kunt u ons altijd persoonlijk aanspreken of u kunt een briefje in onze brievenbus (bij de hoofdingang) doen. Tenslotte kunt u ons ook via de mail bereiken:
ovtilburg@spreekhoorn.nlU kunt ons tevens bereiken door ons contactformulier in te vullen. Het contactformulier vindt u hier...
 

Enkele bezigheden van de oudervereniging
Als Sinterklaas in het land is gaan we de school gezellig versieren. Er wordt dan ook geknutseld. Dit alles natuurlijk met een lekker kopje koffie of thee.  


Verder doen we nog wat zeer geheime dingen om Sint en zijn pieten te helpen, deze kunnen we hier dus niet vermelden.

Na Sinterklaas volgt al snel de kerstperiode. Weer zo’n gezellige tijd. Natuurlijk versieren we de gangen en de hal weer, nu met kerstversieringen. 

Daarnaast is dit een drukke periode, omdat de oudervereniging altijd de kerstlunch voor de kinderen verzorgt. Dit betekent: veel boodschappen doen.
Op de ochtend van de kerstviering smeren we eerst een grote stapel beschuiten met muisjes voor iedereen. Iedere klas heeft een kratje in de koffiekamer gezet. Deze gaan we inpakken met alle spullen die de klassen nodig hebben voor de lunch. 

We zorgen ook nog voor een cadeautje voor de taxichauffeurs, daar zij er iedere dag weer voor zorgen dat onze kinderen veilig op school komen en ook weer veilig thuis komen. Een klein bedankje namens de ouders vinden wij dan wel op zijn plaats.
Aan het eind van deze dag ruimen we de versieringen weer op. Kerst op school is afgelopen, maar thuis gaat hij nog beginnen.

Een aantal mooie foto's van deze activiteiten vindt u hier.... 

Carnaval
 
Voor carnaval hadden we ook weer een aantal bezigheden.
Allereerst kwam het versieren aan bod: de gangen en de speelzaal werden ruim voorzien van serpentines, slingers, maskers en ballonnen.
Gelukkig konden we rekenen op een aantal ouders die ons kwamen helpen. Zo ging het vrij vlot en was het ook nog gezellig.
Voor de ov was het nog niet afgelopen. Er moesten nog boodschappen gedaan worden: pannenkoeken, snoepjes, chips, drinken…  (dat regelen we ook altijd). Deze gaven we af aan de carnavalscommissie van school en het feest kon beginnen!
Na afloop ruimden wij met een aantal bovenbouwleerlingen de versieringen weer op. Dat ging heel snel, sneller dan het ophangen van de slingers.
Er zijn weer een paar foto’s te bewonderen van onze activiteit.

Deze foto's vindt u hier...... 
 
Mededeling boekenhoek
 
Vorig jaar had de ov een markt gehouden. De opbrengst van deze markt was voor een in te richten boekenhoek.
Eerst moest bepaald worden waar en wat er voor nodig was. Nu is er een plekje en we hebben hem al deels ingericht met een grote kast, een gezellig bankje en een stoel. De rest volgt nog, want we moeten nog even kijken wat er nog meer nodig is. Meer informatie volgt dus nog, evenals de foto’s                      

 

Zoeken